Psihoterapie copii

Indrazneste sa te joci, indrazneste sa fii tu!

Eu, Ana…povestea mea

Imi place sa-mi spun povestea, parte din poveste pe care o cunosc si la care am acces acum …pentru ca imi place sa cred ca in fiecare zi scriu alte si alte  file, experientiez .
M-am nascut acum 30 de ani, in toamna lui 1981, mai exact pe 11 septembrie la Bucuresti – Ana Maria Moaga, asa cum scrie in certificatul de nastere .
Sunt o fire ludica si imi place sa ma joc . Sociabila din fire, vorbareata, simpatica si cu simtul umorului.
Sunt  luptatoare si  nu ma dau la o parte din calea conflictului, face bine si aduce culoare.
Vorbesc mult,  am mai spus asta? Fac greseli, dau din maini, ma impiedic ,vorbesc iar…imi place sa fiu printre oameni, sa- i ascult, sa le vorbesc si sa-mi  vorbeasca.
Mi-am croit drumul si am facut alegeri personale si profesionale,  in asa fel incat, sa –mi pun in valoare calitatile native,   iar prin slefuire  sa le dau o nota de profesionalism .
De aceea, spun eu ,  psihologia a venit firesc. Am terminat Facultatea de Psihologie in 2004 , fiind licentiata in Psihologie .
In prezent sunt  psiholog cu libera practica – cod personal 01876
Am inceput sa lucrez cu copiii ( puberi, adolescenti, tineri adulti) si cu familiile lor incepand din facultate cand am fost voluntar la Salvati Copiii- Romania, implicandu-ma in popularizarea si monitorizarea  aspectelor de viata sanatoasa in randul adolescentilor –  constientizarea riscului consumului de droguri legale si ilegale, stoparea consumului de droguri, popularizarea metodelor contraceptive, boli cu transmitere sexuala HIV/SIDA.
Dupa terminarea studiilor de licenta si pana in prezent am lucrat si lucrez cu copiii si familiile lor .
Sunt  8 ani de experienta, de munca efectiva – munca individuala  si de grup.
Sunt niste ani minunati care imi dau siguranta, incredere si ma fac sa vorbesc fara temeri,  pentru ca sunt in pozitia de expert  .
Le spun din realitatea de Cabinet, le spun din experienta …le spun de la ei, asa cum le-au trait si cum traiesc cu ele.
Toti acesti oameni minunati, ei si povestile lor de viata si de familie,  imi dau siguranta si mandria de a scrie despre “povesti –  cazuri psihologice”
Sunt posesoarea unei diplome de  Master in  specializarea FAMILIE SI SOCIETATE.  Acest lucru mi-a oferit sansa, invatand si  lucrand in domeniu,  sa vad familia in centrul unor dimensiuni care influenteaza  traseul emotional al copilului. Mi-a  dat expertiza de a formula ipoteze de lucru cu privire la cum  influenteaza  aceste  dimensiuni acest traseu emotional.
Mi-am inceput cariera lucrand in mediul educational – psiholog scolar, lucrand in acesti ani cu toate categoriile sociale si cu toate tipologiile de copii si familii- copii supradotati, copii  creativi, copii din familii normale si extinse, familii care traiesc in armonie.
Am lucrat cu copii cu familii destramate, monoparentale, cu familii divortate, copii cu parinti decedati,  copii crescuti de bunici sau tutori- Stat  – copii cu carente educationale, emotionale si afective, dizabiliati – toata gama de “tulburari ale copilariei mici, mijlocii si mari”.
Sa pot desfasura activitati de grup  cu profesionalism si competenta,  am urmat cursurile de perfectionare  formator cod cor 241205 si in prezent  desfasor activitati de consiliere de grup pe diferite teme, dezvoltare personala,  dezvoltare profesionala , orientare scolara si vocationala,  cursuri pentru  adulti, parinti, educatori  , familii si copii- ateliere creative , ateliere de autocunoastere, cunoastere si comunicare, management personal – o gama larga de teme pentru toate categoriile de copii – prescolari, scolari mici, mari, adolescenti, adulti tineri.
Partea din poveste, partea pe care o experientiez in acest moment al vietii este formarea mea in psihoterapie si munca de psihoterapeut.
Este o parte a povestii foarte draga, o parte care a scos la lumina ce este mai frumos  si creativ in mine  , fiind din ce in ce  mai atenta la ce este de preferat  sa le ofer clentilor mei-  mai multa prezenta, acceptare neconditionata, congruenta  autenticitate  si empatie- pe mine cu acces la mine !
In prezent sunt psihoterapeut cu drept de practica, supervizat pe cazuri , in psihoterapia centrata pe persoana .
O sa regasesti in povestile pe care le scriu, ce frumos se muleaza aceasta  fila pe nevoia fireasca si naturala, a mea si a clientilor mei.
De aici inainte, povestea  mea continua alaturi de tine…
PS:  Numele de Ana inseamna “inainte” – aceasta este  o mica parte din povestea numelui meu!

ana (at) psihoterapie-copii.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *